úterý 5. října 2010

Dvojí pohled na stejnou věc...




Dneska šla Jojata poprvé do školky. V plánu je, že budou chodit na 5 dní v měsíci na dny kdy chodím do práce. Včera jsme se tam šli podívat ať ví co je čeká. Jojata se těšila a s usměvem vešla do třídy. Oba jse je s klidným srcem a játeda se šimráním v břiše zanechali jejich novému osudu.

Teď by se patřilo napsat jak to zvládla. A to je kámen úrazu, to je ten dvojí pohled na věc nebudu hodnotit který je správný neb jsem zaujatá ale bohužel mi to nedá spát.

Joník i Jolanka s dětma cvičily, když jsme odcházeli hrdě u stolečku lepily papírky, prý seděly i v kroužku s dětma. Celý den až na malinkou vyjimku(Joníkovo nejezení oběda) neuronily ani slzičku. Při odchodu říkaly, že příště jdou zase. Usměvavé a spokojené děti. Dle mého spokojené a štastné děti, výhra pro ně, rodiče i učitelku.

" jedna velká krize!!!" Oni se nám venku oba počurali, sami se neoblékali a nekomunikují s náma, fakt krize, Joník nejedl tak jsme ho chtěla nakrmit a rozbrečel se"
P. učitelky se na mne snesly jak vosy na bombon s tím, že je to hrozné. Dle nich nejsou zralá na školku. Ano tohle hodnocení vyřkly po té co děti absolvovaly svuj první pobyt ve školce, v cizím prostředí, s cizími učitlkami a dětmi a spoustou nových zážitků.

Jako mýlím se, když si myslím, že to že se venku počůraly není až taková krize, neb je prostě třeba dohlédnout na to aby se vyčuraly než ven půjdou(a mezináma to se to nikomu ve školce nestane?) Že to že se první den sami neoblékali ač to celkem umí, protože je to prostě nové prostředí a pořád pozorují okolí a nějaké oblékání je netankuje. Že nejedli jídlo, které prostě nejí a že ač jsme jim ráno říkala, že jídlo nemají řešit, to řeší.

Dle mého zvládla Jolanka s Jonáškem, svůj první velkej den na jedničku a je super, že se tam opět těší. Oblékání vypilujeme a snad budou spokojené i paní učtelky.

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Aaaach jo...mno pani ucitelky zpohodlnely...co na to rict...oni se rozkoukaj a jeste jim ukazou, jak jsou uzasni :) takze si s tim nelam hlavu, uvidis, ze to bude lepsi :) a mimochodem, moc jim to na te fotce slusi :)

teta Lucka

Anonymní řekl(a)...

Peg,
já si myslím , že to zvládli na jedničku.
Bořík má 3,5 a počúrá se někdy i teď, rozhodně se neobléká až na kalhoty sám. Učitelky to neřeší.
Někdo je takový a někdo makový.
Ale hlavně první den ve školce děti většinou dělají to co normálně ne.
Hlavní je že se jim líbilo a nebyly slzičky.

Tkanička
PS: Máš moc krásný web :)

Unknown řekl(a)...

Jojatům to na fotce moc sluší. Souhlasím s Luckou - učitelky zpohodlněly - tedy minimálně některé, jak je vidět.

Silvie řekl(a)...

Ahoj, to je to co říkám stále, záleží na učitelce, ted ji přibyly dvě děti, malé, co čekala, že budou jak předškoláci, a že se počůrali, chjooo, vždyt jsou v cizím prostředí, neví, jak to tam chodí, komu říct, že než jdou ven, že musí čůrat,...vždyt od toho tam jsou p. učitelky, mají jim zlehčit adaptaci, ne říkát, po prvních hodinách, že ještě nejsou zralí, Markét, vůbec to neřeš, uvidíš, že bude mnohem lépe!!!
Držím moc palečky a posílám velkou pusu všem!!!

Halkac řekl(a)...

Milá Peg, na tohle prostě musím reagovat, protože mě Tvůj článěk rozesmutnil. Když jsem šla k zápisu do školky se svými dvojčaty (nyní 2,75 roku), paní učitelky mi řekly, že po tříleťácích nepožadují vůbec nic ... že ve školce měly děti s plenkami, děti nemluvící, děti plačící několik měsíců, děti, které se do 4 let neuměly obléct ani svléct...že děti běžně dokrmují, že se jim snaží pobyt ve školce usnadnit, protože málokdo zvládne adaptaci bez potíží.
A že od toho je školka a jejich práce. Tohle mě neuvěřitelně uklidnilo. I když sama nevím, zda to, co říkají, je pravda (děti nastoupí až v lednu), díky jejich slovům nemám úplně sevřený žaludek.
Vaše pančelky na mě působí neseriozně, zdechle a neprofesionálně. Skoro tak, že se dětí chtějí z vlastní lenosti zbavit. Kvůli Vám všem doufám, že měly jen špatný den...

(PS: mám kolem sebe spoustu tříleťáků ...většina z nich se někdy, zejména v cizím prostředí, počůrá. Většina z nich potřebuje dokrmit. Většina z nich se rozhodně neumí obléct.Většina z nich první školkový den probrečela. MÁŠ ŠIKOVNÉ DĚTI.)

Anonymní řekl(a)...

Ano,máš šikovné děti!!!! Vše se poddá,uvidíš.be

cífka řekl(a)...

Jsou šikulci! Nedej se a je :-)

Peguš řekl(a)...

Tak na obranu p. učitelek musím říct, že druhýb pobyt Jojat ve školce proběhů dle nich klidnějí a prý "dobrý" tak uvidíme snad to bude "dobrý"

a děkuji za podporu!!§