neděle 12. října 2008

365 - den 56. Cestování

Dneska Jojátka poprvé cestovala vlakem. Vydali jsme se do Ostravy na ¨Lucčinu" promoci vlakem. Lucku jsme si povolali na pomoc, takže přijela o pár dní dříve pobyla a pak jsme se vypravili všichni na akci "stěhování nečasovských národů".

Silvie mi dala tip, na vlak, který má řazen vagon pro matky s dětmi a který má také kupé pro vozíčkáře. Předem jsme si zašli koupit místenky, rozhodli jsme si je vzít do kupé hned vedle toho pro vozíčkáře s tím, že když bude volno ve vozíčkářském přemístíme se tam.

V 9 jsme naložili náš autobus. Vešli jsme se v 6ti, s kočárem, kufrem, taškou a ještě i Algidou (Lucky pes). Kolem 9:45 jsme dorazili na hlavák složitě našli vchod, neb přestavba dosahuje i na naše tradiční přistupové cesty a dorazili až k vlaku. Paní prrůvodčí byla přijemná, takže nám otevřela dveře nákladového prostoru a my naložili kočár Any i zavazadla tudy.
Obavy, že nebude kam dát kočár a budeme ho muset dát do zavazadlového prostoru se rozplynuly hned, když jsme uviděli chodbičku, která logicky musela být dostaečně široká. V nejhorším případě muže být kočár, na chodbičce. Tím jsem si oddychla věděla, že cesta proběhne bez zásadních zádrhelů. Celou cestu bylo kupé pro vozíčkáře volné takže jsme jí absolvovali v něm. Jojatka spala každý asi jen hoďku a klasicky na střídačku, ale bez nějakých zásadních problému. Takže přesně v 13:55 jsme zastavovali na Svinovském nádraží. Opět využili nákladových dvěří, a přistáli na Ostravské půdě :-)
Menší hlavolam nastal při snaze narvat kočár do dědového sice vlekého auta, nicméně postrádájícího klasické 5té dvěře. ale zvítězili jsme i tady a dojeli zdárně až do cíle.
Mohu tedy napsat cesta byla v pohodě a kupodivu utekla mnohem rychleji než jsem byla zvyklá.
Ještě nesmím zapomenout popsat pobavený pohled průvodčího, když listoval jízdenkama a místenkama projel očima kupé a u poslední jízdenky je s podivem konstatoval " psa máte také"
No jo jeli za papírově dospělé osaznestvo já, Lucka, děti Any, Joly a Jony a pes Algida :-)
A zavazadla já kufr, tašku ke kočáru, tašku s foťákem(neopomenutelná součást) termotašku s obědem pro jojata a pro jstotu i taštička s manducou, Any měla svůj batužek a Lucka tašku a Algidu :-)

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Peg prosím tě,až zas příště pojedeš do Ostravy nebo někde tady k nám,napiš, mohly bysme se domluvit na nějakém setkání;o)

Bulik a spol řekl(a)...

Smekám před tvou odvahou a organizačními schopnostmi! Byla bych pravděpodobně v jiném vlaku, minimálně mínus jedno dítě, orosená až na zadku a vydýchávala bych to až do cílové stanice. Jsi jednička!

Anonymní řekl(a)...

mela uzasneho pomocnika :-P, vid sestricko :-) cesta byla opravdu velice rychla a kupodivu taky relativne bezproblemova :-) mrnousci jsou sehrany tym :-)
teta Lucka a algida :-)