středa 3. září 2008

3.09.08 Aquapulco v Bad Schallerbach

Hurá pojedeme na pořádné koupaliště. Dle prospektu v apartmánu je kousek od Linze aquapark který by měl stát za to! Jak píši v prospektu Osterreichs attraktivester Wasserpark (www.eurotherme.at). No a cestou se stavíme udělat nějakej ten "shoping" (at žije Renda)

No nejlepší je se vypravit do rakouska bez mapy jen s Iphonovou aplikací vyhledávače trasy. No a pár kiláku za hranicema Vám to začne hlást že nemáte roaming. Jo a taky s tím že nemá smysl si kupovat dalniční známku ... No trochu jsme se projeli zjistili, že na Dunaji mají stejný problém s mosty jako v praze takže jsme stejně do Linze dojeli abychom se přemostili na druhou stranu.

Aquapulco nás přivítalo krásným slunečným počasím, bez problému jsme mohli i s Jojatím kočárem kamkoliv kolem bazénu, takže o to to bylo jednoduchší, nemuseli jsme tahat autosedačky a akvapark stál opravdu za to. Nejlepší bylo, když v celém hlavním bazénu udělali vlnobití jako u moře k tomu divoká řeka, kaňon, tobogány, vířivky dětský bazének s vodou 36°C a voda v celém komplexu 30°c vzduch uvnitř 32°C. Venku bylo snad tisíc lehátek takže kdo měl zájem mohl se slunit. No co budem povídat celou dobu jsme nevylezli z vody.


Cestou domu jsme si opět zahráli hru, jak se trefit na správnou cestu v Linzi(přes Studánky) a vyhnout se té dálniční známce. Docela jsme se nasmáli a projezdili určitě více než by stála, za to jsme se dostali až na náměstí :-)

No a po menším shopingu, pár kilometru před hranicemi Jojata už hlásila že fakt nevydrží. Takže jsme si zahráli na klasické čecháčky co se krmí na benzínce řízkama, no my krmili kaší :-)

0 komentářů: