čtvrtek 25. srpna 2011

Blaá Loney... aneb den šestnáctý poslední

Po snídani se snažíme zabalit obsah Jimnyho do dvou batohů. Ač se to nezdá podaří se nám to. A vyrážíme do nejslavnějších geotermálních lázní Islandu.



Blaá Loney "koupaliště" v odpadní vodě z nedaleké geotermální elektrárny. Než mi to došlo, jsem při představě koupání v Ostravské laguně chemických závodů, byla znechucena. No voda se elektrárně "jen" ochladí že.




Ale koupání uprostřed černého lávového pole v bílo modé slané vodě příjemné teploty, ze které se díky venkovní teplotě kouří, je prostě neskutečná romantika :-) A taky velký bussines, asi první se kterým jsme se na Islandu setkali. Do odletu letadla zbývají jen hodiny a ty trávíme tady, je to příjemný relax a tak nám čas hezky utíká a nestíháme být ani nervozní.




Pak se ještě pokusím vysklít celoskleněnou stěnu, když se ženu na terasu abych si udělala fotky hezky z výšky a už si to šineme na nedaleké letiště v Keflavíku. Tam si ještě běžím odlovit aspon jednu tradční kešku na Islandu(najdu, ale nemám tužku :-(). Na parkovišti necháme našeho Jimnyho odemčeného s klíčkama v přihrádce a za dvě hodky, už koukáme z letadla,na vzdalující se Island plni dojmů a zážitku na celý život.


0 komentářů: